X2 Festivalen 2019

X2 Festivalen 2019

Speedflying Loen Skylift april 2018.jpg
Basehopp Loen Skylift april 2018.jpg

Under X2 Festivalen kan du delta på eller sjå på konkurransar som surfing, skating, frikøyring, randonee,  basehopp, speedflying, kajakkpadling, sykling og meir. Mange av luftsportøvelsane skal foregå på Hoven, og det blir speedflying, basehopping m.m., så denne helga blir det også mykje luftig underhaldning for dei som heller vil sjå på enn å delta. 

Program

Winemakers Dinner

Winemakers Dinner

I samarbeid med Bouchard Père & Fils og Solera inviterer vi til Winemakers Dinner 1011 meter over fjorden i Hoven Restaurant.

Vi serverer ein femretters meny med det ypperste av lokal mat med ein internasjonal vri, kombinert med nokon av dei beste vinar som Bourgogne og Domaine Bouchard produserer.

Femretters meny, aperitiff og vin til maten, foredrag av vinprodusenten og billett tur/retur Loen Skylift: kr. 895,-.

Merk at det kun er eit begrensa antal plassar til dette arrangementet. Kjøp billett her.

OM VINPRODUSENTEN

Bouchard Père & Fils vart etablert i 1731 av brødrene Michel og Joseph. Dei to starta med sal av klede og reiste ofte gjennom Beaune. De falt for den nydelege byen midt i hjarte av Frankrike sine vinmarker og bestemte seg for å starte grossistfirma for vin.

Då staten selde jord som var blitt konfiskert under den franske revolusjonen, såg brødrene Bouchard sin sjanse, og kjøpte vinmarker først i Volnay. Etter kvart som forretningane stadig gjekk betre, kjøpte dei slottet Chãteau de Beaune i 1810. Å stige ned i kjellaren er som å ta en tur tilbake til forrige århundre. Fleire tusen flasker frå den gong og fram til no er sirleg plassert langs dei tjukke jord- og murveggane. Eit eldorado for vinkjennarar og vinnytarar, eit fantasiland for Burgunder-frelste og eit museum med vin.

Bouchard Père & Fils vart kjøpt av Joseph Henriot sommaren 1995. Han overtok heile Bouchards ”kongerike” med kjellar, vin og tønner. Etter kjøpet har han brukt mye energi og enda meir pengar på å utvikle Bouchard til å bli eit av Burgunds leiande vinhus.

Afterski

Afterski

24249_383562066734_137863156734_4319426_2835843_n.jpg

Laurdag 13. april blir det Afterski i Hoven Restaurant & Bar.

Øystein Eckhoff har på få år blitt ein av Vestlandet sin aller mest erfarne og populære trubadurar. Med ei gitartraktering utanom det vanlege, ei flott stemme og ikkje minst eit repertoar som omfattar dei fleste sjangrar.

Velkomne til fjells!

Ski- og akerenn

Ski- og akerenn

Skjærtorsdag 18. april blir det Hoven ski- og akerenn for born i alderen 6-15 år. Det blir ein klasse for akebrett og ein klasse for ski (langrenn eller alpint). Løypa vil bestå av svingar og nokre mindre hopp.

Vi har fokus på leik og moro, ikkje prestasjon, men det vil bli notert ned tider for deltakarane. Alle som deltek får ein liten premie.

Gjennomføring:
11.30 - 12.30: Påmelding i Hoven Restaurant
13:00: Rennstart (i akebakkane mot Skredfjellet)
15:00: Premiering

Ta med eigne ski eller akebrett. NB! Hjelm er påbode, vi ber dykk ta med dette.

Arrangementet er gratis for alle gjestar ved Loen Skylift. Mindre born bør vere i følge med vaksne. '

Heiagjengar og publikum er hjarteleg velkomne!

Afterski Skjærtorsdag

Afterski Skjærtorsdag

Etter ei dag i fjellet inviterer vi til Afterski på Hoven skjærtorsdag frå kl 15:00

Dj Øyvind spelar på uteterrassen dersom veret tillet det.

Trubadur Torbjørn Gran tek rundt kl 16:00 og held på nokre timar. Her er det berre å stille på om du har vore ute på tur eller ikkje, alle er velkomne!

Om musikken:
Torbjørn er trubaduren som veit kva som skal til og spelar låter som publikum kjenner igjen og kan vere med å rope på refrenga! Torbjørn har stor kjærleik for norsk rock og spelar gjerne så mykje norsk som publikum kan tåle i løpet av ein kveld.

DJ Øyvind kjem frå DJ-gruppa på høgskulen i Sogndal og spelar og ofte på Meieriet, samstundes som han tek på seg oppdrag rundt omkring.

Afterski langfredag

Afterski langfredag

last ned (3).jpg

Etter ein dag i fjellet inviterer vi til Afterski på Hoven Langfredag frå kl 15:00.

Dj Øyvind spelar på uteterrassen dersom veret tillet det, og avsluttar kvelden inne.

Trubadur Torbjørn Gran tek til i 16-tida og held på nokre timar. Her er det berre å stille på om du har vore ute på tur eller ikkje - alle er velkomne!

Om musikken:
Torbjørn er trubaduren som veit kva som skal til og spelar låtar som publikum kjenner igjen og kan vere med å synge på refrenga! Torbjørn har stor kjærleik for norsk rock og spelar gjerne så mykje norsk som publikum kan tåle i løpet av ein kveld.

DJ Øyvind kjem frå DJ-gruppa på høgskulen i Sogndal og spelar titt og ofte på Meieriet, samstundes som han tek på seg oppdrag rundt omkring.

Afterski Påskeaftan

Afterski Påskeaftan

Etter ein dag i fjellet inviterer vi til Afterski på Hoven Påskeafta frå kl 15:00

Dj Øyvind spelar på uteterrassen dersom veret tillet det, og avsluttar kvelden inne.

DJ Øyvind kjem frå DJ-gruppa på høgskulen i Sogndal og spelar titt og ofte på Meieriet, samstundes som han tek på seg oppdrag rundt omkring.

Velkomne til fjells!

World Base Race

World Base Race

Torsdag 4. juli 2019

10:00–14:00: Qualifying jumps

Fredag 5. juli 2019

10:00–14:00: Qualifying jumps

Lørdag 6. juli 2019

11:00–15:00: Finals

Finn ut meir på Facebook